Abazović: Ko nije siguran u “Vasilija” neka ide okolo, mafijaši upravljali privrednim dobrima

Crna Gora je već imala tragediju kad je dozvolila mafijašima da upravljaju privrednim dobrima, a mi smo tu tragediju riješili kad smo dali otkazni rok Pomorskom saobraćaju, kazao je premijer Dritan Abazović odgovarajući na pitanje o situaciji na trajketnoj liniji Kamenari – Lepetane.

-Crna Gora radi sa jednim trajektom koji je ustupila društveno odgovorna firma, za razliku od Pomorskog saobraćaja koji nije htio da sačeka 10-15 dana. Da je Crna Gora upravljala linijom umjesto tajkuni, sad bi imali trajekte na električni pogon najnovije generacije- kazao je.

Abazović je naveo i da Crna Gora u ovom trenutku nema svoje trajekte, ali da će ih imati nekoliko do ljeta.

-Prekinut je Gordijev čvor. Imaćemo svoje trajekte i zarađivaćemo od njih-, kazao je Abazović.

Odgovarajući dalje na pitanje o otkaznom roku koji je Vlada dala Pomorskom saobraćaju, Abazović je kazao novinarki da mu je žao što ona brani interes tajkuna.

-Mislim da bi interes građana trebalo da bude na prvom mjestu. Htjeli su da prekinu saobraćanje zbog praznika mimoze. Želimo “Vasiliju” dug vijek, nek prevozi narod besplatno dok se ta usluga ne bude poptuno stavila u funkciji građana- istakao je.

Kako je kazao, vlasnici Pomorskog saobraćaja su ljudi “esktremno bahati i trebali su da finansiraju kampanju Mila Đukanovića.

-Ako niste sigurni u prevoz “Vasilija” koji radi besprekorno, imate mogućnost da idete okolo- kazao je Abazović.

Dodaje da će do sezone trebati pet trajekata.

-Pokrenuli smo veliku ofanzivu, očekujem dobre vijesti uskoro- dodaje Abazović.

Kako je kazao, građani Boke kotorske izutetno podržavaju ovakav pristup Vlade.

-Do kraja godine ćemo biti potpuno kompletirani trajektima. Ima i opcija rentiranja, vidjećemo da li nam više odgovara da rentiramo plovila dok ne kupimo svoja. Problem trajkta je riješen onog momenta kad je Pomorski saobraćaj prestao da obavlja tu djelatnost- ističe Abazović.

Pobjeda

Komentariši