Bečićeva promjena retorike: Od “to su moja pitanja” do “učio sam srpski i tim jezikom i danas govorim”

Kako vrijeme odmiče, političari mijenjaju retoriku i to nije ništa čudno ni za naše okolnosti. Posljednji u nizu njih je lider Demokrata i predsjednički kandidat te stranke Aleksa Bečić

Naime, dok prije nešto više od pet godina u javnosti nije želio da se izjašnjava o pitanjima poput crkve i jezika, navodeći kako ona dijele ljude, u tekućoj predsjedničkoj kampanji on je očito počeo da se oslanja i na te ‘adute’.

I dok je u intervjuu na Radio televiziji Srbije 2017. godine, na pitanje u koju crkvu ide, odgovarao rečenicom da “politika ne postoji zbog toga”, Bečić ovih dana šalje sasvim drugačije poruke.

Proteklih dana je, međutim, televizijska gostovanja koristio kako bi predočio da je on “vjernik Mitropolije crnogorsko primorske, koja je dio Srpske pravoslavne crkve”.

“Dakle, ja sam kršten još u vremenima kad se malo ko krstio u Crnoj Gori, u komunističkom sistemu”, naglasio je Bečić.

Identično je i sa pitanjem jezika. 

“Ja nijesam došao kao građanin ovdje, ja sam došao kao predsjednik političke partije koja okuplja ljude svih vjera i nacija i koja je uspjela da sabere ljude koji su se dijelili u prethodnom periodu i koji su imali različite ideološke odrednice”, glasio je Bečićev odgovor novinarki RTS-a na pitanje kojim jezikom govori.

No, prethodnih je dana odlučio da se izjasni i o tom pitanju.

“Ja sam naravno i u osnovnoj i u srednjoj školi učio srpski jezik ijekavskog izgovora i tim jezikom i danas govorim”, poručio je Bečić.

Analitika

Komentariši