Đukanović: Velikosrpski nacionalisti žele Crnu Goru kako bi opravdali gubitak Kosova

Ovo je jedini trenutak da se Balkan okrene svom evropskom cilju. Put do evropskog životnog standarda vodi preko usvajanja evropskog sistema vrijednosti, kazao je aktuelni predsjenik i kandidat na predsjedničkim izborima Milo Đukanović.

„Nesumnjivo je i očigledno da se u beogradskim medijima vodi kampanja protiv mene i Crne Gore. To je počelo 1994. godine i traje i danas“, kazao je Đukanović u intervjuu koji vodi Januz Bugajski na TV E.

Ipak, dodaje, takva kampanja ne iznenađuje.

„Đukanović i DPS smatraju stožerima antisrpske Crne Gore, a nemaju nijedan dokaz da smo ikad povukli ijedan antisrpski potez“, naveo je Đukanović.

Jaka i agresivna kampanja Beograda

Danas, kako dodaje, društvo Srbije nije uspjelo da razluči da li će u sukobu Rusije i Ukrajine biti na stranu agresora ili žrtve.

„Svih ovih godina trpimo jaku i agresivnu kampanju od strane Beograda koja se pojačala posljednjih godina, a tome je doprinijela Rusija“, istakao je Đukanović.

Prema njegovim riječima, Rusija pokušava da zemlje ZB odvrati od puta ka EU i NATO.

„Zato su glavu digli velikosrpski nacionalisti, zato opet žele „prirodno pravo“ nad Crnom Gorom, kako bi opravdali gubitak Kosova“, izričit je Đukanović.

Kako dodaje, navikao je da se nosi s prljavim optužbama.

„Vjerujem da će crnogorska javnost i ovoga puta dati pravi odgovor anticrnogorskim politikama“, uvjeren je Đukanović.

Izbori borba za očuvanje EU vrijednosti

Ovi izbori su, ističe, borba za očuvanje EU vrijednosti.

„Predsjednički izbori su važni kao prvi korak. Jasno je da nakon pobjede pobjednik zauzima bolju poziciju na prijevremenim parlamentarnim izborima, na kojim Crna Gora treba da izabere stabilnu vladu“, kaže Đukanović.

Crna Gora se od probuđenih velikonacionalizama može, kako ističe, braniti jedino građanskom politikom.

„Važno je da se u vladi opet nađe snažna građanska partija, kao kičma. Ako se to ne dogodi onda ćemo imati produženo stradanje“, izričit je Đukanović.

Potrebno je, ističe, da se vratimo svojoj istorijskoj vertikali

Antena M

Komentariši