Evropa sad 1 i  Evropa sad 2

piše: Sreten Vujović

Ovih dana imam ponovljenu tešku prehladu koja me veže za krevet! To je vjerovatno objašnjenje zašto sam do kraja otpratio reprizu intervjua Jakova Milatovića na TV „Vesti“ u kojem je voditelj imao „muke“ da sačuva svoj  novinarski rejting,  a da ga previše ne „rani“! Falila je samo pesmica„Ubij me nežno, ubij me nežno polako“! Pretpostavljam  da u nekom „zdravom“ stanju ne bih imao  mentalnu „kondiciju“ otpratiti toliku količinu licemjerstva.

Da počnemo od „Evropa sad 1“ i „Evropa sad 2“! Shvatio sam, po takvoj logici, da se Hitleru trebala dati još jedna šansa da napravi „Deutschland über alles 2“! Prvi put mu nije uspjelo! Možda bi  uspjelo iz ponovljenog pokušaja! Možda bi i Ratko Mladić po istoj logici mogao da obnovi projekat „Etničko čišćenje 2“ jer mu u prvom pokušaju nije uspjelo do kraja! Tako bi i Haški tribunal trebao revikdirati presude, slijediti primjer Jakova Milatovića i osloboditi Mladića i sve osuđenike, naravno „pod punom ratnom opremom“ da dovrše započeti „posao“!

Postavlja se pitanje: Đe je završila svijest i savjest ovih ljudi!?

Ono što je zaista markantno jeste  poštapalica „negdje“! Vrlo inteligentna poštapalica! Znamo da je  riječ „negdje“ odrednica mjesta vršenja radnje! U nedostatku argumenata, govornik kaže: „Mislili smo negdje…“

Uman čovjek počne tražiti ĐE su oni to  mislili, na kojem to mjestu!? I dok dođe do nemogućeg odgovora, laž je već izgovorena i „konzumirana“! Lično nijesam imao kondicije da brojim koliko puta je „Evropa sad 2“ izgovorio riječ „negdje“ ali sam siguran da je toj riječi pripadao „impresivan dio“ vokabulara!

Ako bi nekim slučajem iz Prevare 1 i Prevare 2 SAD, preko Abazdovićevog astralnog programa posredstvom TO Space Shuttle „aterirali“ u Evropa sad 3 stiču li se u tom slučaju objektivne okolnosti da se  ovi prevaranti smjeste đe im je mjesto i da država Crna Gora traži odštetu za sva zla, koja su joj počinjena u svim „dimenzijama“, prije svega po dubini, pa na dalje!?

Komentariši