(FOTO) Alternativa: Poslovni partner Mandića iznosio novac na Kipar

press.co.me

Grupa građana Alternativa Crna Gora učinila je dostupnim javnosti podatke koji se odnose na dugogodišnje poslovne veze i porodični biznis predsjedničkog kanidata Demokratskog fronta Andrije Mandića sa određenim ljudima iz Srbije. 

Njihovu objavu na Fejsbuku prenosimo u cjelosti:

“Ko je Ljubomir Zarić sa kojim je Sanja Mandić,supruga Andrije Mandića , osnovala firmu Paneli GOLDA doo (PIB: 02298244) dana 13.08.2002. godine?

Pokušaćemo da pojasnimo.

G-din Ljubomir Zarić je jedna od 17 osoba (slika 1.) koja je u toku 1992. godine iznosila novac SRJ na Kipar. U tom periodu, na Kipar je po zvaničnim podacima te zemlje, izneseno preko 50.000.000 Eura (u današnjoj protivvrijednosti)! I to u vrijeme najgore krize, kada je prosječan Jugosloven primao platu od dvije njemačke marke.

Ista osoba je 14. oktobra 1992. godine osnovala firmu sa Ivanom Zarić po imenu Z&Z GOLDA LIMITED, imenujući Ivanu i sebe za direktore te offshore firme (slika 2.).

Interesantno je da je u to vrijeme mlađani Andrija Mandić obavljao posao zamjenika Ministra trgovine Milana Beka (slika 3.).

Zvanična saradnja između Ljubomira Zarića i Andrije Mandića počinje 13.08.2002. godine kada osnivaju u Podgorici firmu Paneli GOLDA (PIB: 02298244).

Ova firma je radila za svo vrijeme dok se on bavio politikom, a zvanično je blokirana par dana prije nego su počele Litije u Crnoj Gori! Tačnije, blokirana je dana 18.12.2019. godina (slika 7.).

Da li je Andrija Mandić znao da će ovdje doći do nemira i da je vrijeme da se “ugasi posao”, ostavljamo zvaničnim organima države da donesu sud.

Sve u svemu, zaista je čudno da je svega 10 dana prije HAOSA kroz koji smo svi prošli on prestao da radi sa firmom koja je radila gotovo dvije decenije. I to sa osobom koja je iznosila novac iz SR Jugoslavije.

Alternativa je već ranije objavljivala podatke i dokumenta koji dokazuju da je Sanja Mandić u poslovnim odnosima sa g-dinom Aleksandrom Karlovčanom, bliskim saradnikom Aleksandra Vučića i koordinatorom projekta “Beograd na vodi”.

Ako uzmemo da taj projekat prelazi vrijednost (sadašnju) od 3 milijarde eura, te da njihova firma radi nabavku boja i lakova, jasno vam je o kakvom “profitu” se radi”, zaključuje se u objavi Alternativa CG.

Komentariši