Glavni ruski agent u Srbiji: Ko je Markos, visoki funkcioner BIA kojeg je Šarić označio kao čovjeka koji može sve da riješi

Marko Parezanović , visoki funkcioner Bezbjednosno-informativne agencije (BIA), pominje se u Skaj prepisci kriminalne grupe Darka Šarića , kao osoba sa kojom se viđao Šarićev brat Duško. Kako je NIN pisao, viđanja su bila u pravcu rješavanja slučaja Darka Šarića, a portal Nova.rs otkriva ko je Parezanović, čovjek koji je u spisima označen kao osoba koja može sve da riješi.

Prema pisanju NIN-a, izvjesni Markus, za koga se sumnja da je Marko Parezanović, jeste osoba koja jedina može da pomogne oko rješavanja predmeta Šarić kada je riječ o suđenjima pred Apelacijom.

Parezanović je široj javnosti postao poznat avgusta 2018. kada je javno rekao da su prijetnja po bezbjednost opozicija, sindikati, nevladine organizacije i mediji. U Bezbjednosno-informativnoj agenciji važio je za čovjeka od povjerenja predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Radio je na poslovima regiona, prvenstveno Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Tamo je održavao i veze s političarima, a pogotovo kada je riječ o Crnoj Gori. Zbog toga je svojevremeno Milo Đukanović optužio da je glavni ruski agent u Srbiji, navodi Nova.rs.

U BIA se bavio i ometanjem i organizovanjem protesta, ali i gašenjem istih.

Ipak, ono što je interesantno jeste da ovo nije prvi put da se Parezanović pominje u kontekstu Darka Šarić. Tokom prošle godine, odnosno nakon pada kriminalne grupe Šarića, pominjalo se da je narko-bos poklonio sat visokorangiranog zvaničnika BIA.

Tada se spekulisalo da se radi upravo o Parezanoviću, međutim, ti navodi nikada nisu potvrđeni.

Mediji su tada pisali da je riječ o satu u vrijednosti od 250.000 dolara.

Podsjetimo, nedjeljnik NIN nedavno je otkrio detalje istrage protiv kriminalne grupe Darka Šarića. Kako se tvrdi, Šarićevi bliski ljudi bili su na vezi sa izvjesnim Markosom, za koga se sumnja da je Marko Parezanović.

Sem Parezanovića, u prepisci se pominje i predsjednik Apelacionog suda Duško Milenković .

Inače, Darko Šarić suočava se sa novim optužbama, a protiv njega je nedavno podignuta optužnica kojom se tereti da je iz pritvora osnovao kriminalnu grupu koja je činila različita krivična djela. Između ostalog, tereti se da je pokušao da ubije Nebojšu Joksovića , sjvedoka-saradnika u postupcima koji se vode protiv narko-bosa.

Takođe, tereti se i da je naložio stavljanje eksploziva pod automobil Gorana Nikolaševića, svjedoka u postupcima protiv Šarića.

Nova.rs

Komentariši