Izbori su način da Vučić vlada doživotno

”Oni nam svaki put krađom dokazuju da su im izbori način za održavanje totalne i nekontrolisane vlasti”


Piše: Milojko Pantić

Opozicioni poslanici kao da žive u nekoj drugoj zemlji pa ne znaju da Aleksandar Vučić od dolaska na vlast sa svojom zločinačkom organizacijom SNS, ne radi ništa drugo nego se drži pravila da uzurpacijom svih finansijskih tokova, privrednih i prirodnih resursa, drži pod kontrolom kompletnu ekonomsku bazu društva.

Iako znaju da već godinama u Srbiji izbore organizuju, kontrolišu i kradu oni koji bi po Ustavu i svim zakonima ove zemlje, morali biti na doživotnoj robiji, poslanici opozicije su prošle nedelje pištaljkama i bukom pokušali da blokiraju rad Skupštine zahtevajući da samodržac Vučić odmah raspiše parlamentarne i beogradske izbore.

Čovek ne može da se ne upita: Da li to opozicija radi u dogovoru sa vrhovnim šefom kriminalne organizacije koja je pred našim očima ukinula republiku. Jer samo par dana pre buke u Parlamentu, Vučić je, komentarišući proteste protiv nasilja rekao: „Dokle god nisu nasilni, u redu je“.

Dodao je takođe da bi vanredni parlamentarni i beogradski izbori mogli biti održani posle Svetog Nikole. Zar to nije dokaz da opozicija duva u istu tikvu kao i Vučić. Jer on je izbrisao granicu između kriminala i politike, uništio sve državne institucije, tajnim ugovorima prodao sve privredne resurse Srbije, a niko ne traži njegovu ostavku niti raspisivanje i predsedničkih izbora.

Opozicioni poslanici kao da žive u nekoj drugoj zemlji pa ne znaju da Aleksandar Vučić od dolaska na vlast sa svojom zločinačkom organizacijom SNS, ne radi ništa drugo nego se drži pravila da uzurpacijom svih finansijskih tokova, privrednih i prirodnih resursa, drži pod kontrolom kompletnu ekonomsku bazu društva.

To praktično znači da će taj neostvareni fudbalski huligan ostati na mestu predsednika i kao i do sada kontrolisati i javnim odnosno našim parama finansirati izborni proces svojim pristalicama.

Nema dakle ni promil šansi da sa Vučićem na mestu predsednika, izbori budu demokratski i slobodni.

Treba li po hiljaditi put citirati ono što je jedan od velikana grčke filozofije Sokrat, još u starom veku, govorio: „Kriminalci, lopovi i prevaranti će poželeti da imaju vlast i moć i demokratija će im to omogućiti. A kada se oni, uz pomoć demokratije dočepaju vlasti, nastaće nasilje, tortura i diktatura, kakvu ni jedna monarhija niti oligarhija nije u stanju da zavede“. (kraj citata).

A znate li šta je omiljena izreka naših kriminalaca, lopova i prevaranata na vlasti. Kažu: „Predaja nije opcija“. U prevodu hoće reći: Šetajte vi i protestujte, držite govore do mile volje a mi ćemo vladati. Politika je dakle u Srbiji postala paravan za nasilje, lopovluk, ubistva i gluposti svake vrste, tako da je blizu zdrave pameti da se vlastodržačka mafija ne može smeniti miroljubivim i demokratskim putem.

Ni najveći politički zlikovac u istoriji Srbije Slobodan Milošević nije smenjen 5. oktobra šetnjama nego opkoljavanjem, blokadom ključnih državnih institucija i privremenom vladom.

Najnoviji dokaz da bezumnik priprema nastavak svog bezumlja izborima, jeste obećanje povećanja plata i penzija, kao i po 10.000 dinara roditeljima dece do šesnaest godina starosti. Njegova nepismena izborna baza koja ne čita nego sluša, ne može razumeti prevaru.

Taj način korumpiranja glasača Vučić će kao i do sada, finansirati parama građana povećanjem akciza odnosno državnih nameta na cene goriva i drugih neophodnih proizvoda. Tu prevaru je zamaskirao ponižavanjem građana, tako što je izneo na ekran potrošačku korpu i objašnjavao koji će sve prehrambeni proizvodi zajedno sa „luksuznim“ parizerom, po njegovom naređenju uskoro pojeftiniti.

U izbornu kampanju spada i otvaranje modernih stadiona sa reflektorima u mnogim srpskim varošima iako se njihovi klubovi takmiče u nižerazrednim ligama, a pritom te varoši nemaju ni škole, ni domove zdravlja, ni domove kulture još od socijalističkih vremena.

Vrhunac svega je izgradnja nacionalnog fudbalskog stadiona kakvog nema niko u svetu. Koštaće stotine miliona evra i ne može se nikad isplatiti. Više od deset godina slušamo jednog istog bezumnika koji laže kako zine. Laže i kad se Bogu moli.

Drži vlast jer je uzurpirao i privatizovao državnu kasu, a na svim ključnim funkcijama u svim sferama života od politike, sudstva, crkve, medija i kulture do sporta, instalirao svoju braću lopove i lažove. On im je omogućio da preko grbače ojađenog naroda, steknu enormno bogatstvo, vile na Dedinju, i privilegije da za njih zakoni ne važe.

U njihovim glavama nije nikada zaživela ni jedna jedina misao bez vođine inicijative. A vođa nikad u životu nije ništa radio, osim što je zverskom strašću podržavao idiotske zamisli svog političkog oca, lažnog Srbina, lažnog pravoslavca i ratnog zločinca Hulje Šešelja.

Deset godina Srbija živi u kolektivnoj iluziji da se takva vlast može smeniti na izborima. A oni nam svaki put krađom dokazuju da su im izbori način za održavanje totalne i nekontrolisane vlasti. Ima i drugih dokaza da je to tako.

Primera radi smenili su tužiteljke koje su otkrile pljačku u EPS-u. A posle smene inspektora Milenkovića i Mitića, koji su otkrili najveću plantažu droge u Evropi – Jovanjicu, jasno je valjda i laicima da naša politička mafija kreće u obračun sa građanima koji protestuju.

Političarima u Srbiji koji sebe smatraju opozicijom, mora biti jasno da se takvi zli ljudi ne mogu preobraziti. Sa takvom vlašću ne treba se boriti za mandate u Skupštini, već za oslobođenje Srbije iz zarobljeništva. Nema drugog rešenja nego blokada Srbije, ostavka Vučića i prelazna vlada.

Od streljanja đaka u Osnovnoj školi „Ribnikar“ i protestnih šetnji protiv nasilja, Vučić stalno ponavlja: „Dok sam živ neću dozvoliti prelaznu vladu“. To praktično znači da on i njegova „politička klasa“ nikada neće predati vlast na izborima, pa ako Srbija ne ustane protiv toga, Vučić će vladati doživotno.

danas.rs

Please follow and like us:
Pin Share

Related posts

Leave a Comment