Kako će stanovnici Boke ujutru do posla: Trajekt ne radi, Vrmac zatvoren, Vlada se ne oglašava o rješenju!

“Pomorski saobraćaj” od ponoći obustavlja trajektnu liniju Kamenari-Lepetane. Vijest koja je noćas neprijatno iznenadila stanovnike Herceg Novog i Tivta, ali i cijele Crne Gore.

Posebno one koji su do posla dosad koristili trajektni prevoz.

U normalnim okolnostima prihvatljiva opcija bi bio put preko Kotora, ali nevolja nikad ne stiže sama.

Tunel Vrmac je do 20. februara zatvoren za saobraćaj, a vozila koriste sad već više nego opterećenu saobraćajnicu kroz grbaljska sela.

Koliko će ova putanja odužiti putovanje između dva grada ne moramo ni da naglašavamo, a posebna priča je koliko više novca će svi putnici morati da izdvoje.

Ne zaboravimo i na sva ona hitna putovanja zdravstvene prirode, kada je svaki minut važan.

Podsjetimo, javno preduzeće za upravljanje morskim dobrom steklo je uslov da upravlja trajektnom linijom Kamenari-Leptane nakon što je “Pomorski saobraćaj” večeras  primio otkaz ugovora koji su sa Vladom imali od 2019.

Vlada je danas na telefonskoj sjednici dala saglasnost na Odluku o izmjenama i dopunama odredbi Statuta ovog preduzeća koju je Upravni odbor donio na sjednici 15. februara.

Ovim izmjenama dopunjen je član 7 Statuta kojim se definišu djelatnosti.

Definisano je da preduzeće može upravljati nekretninama uz naknadu i može se baviti pomorskim i priobalnim prevozom putnika kao i prevozom putnika unutrašnjim plovnim putevima.

Početkom ove sedmice u sjedištu “Pomorskog saobraćaja” u Kamenarima održan je sastanak između menadžmenta kompanije i rukovodstva Morskog dobra na čelu sa predsjednikom Upravnog odbora Blažom Rađenovićem.

Do dogovora očigledno nije došlo, ali je Rađenović u svojim javnim istupima tvrdio da građani ni u jednom trenutku neće biti oštećeni problematikom slučaja “trajektne linije Kamenari-Lepetani”.

Da li je država nabavila druge trajekte zasad nam nije poznato. Da ih imaju, vjerujemo da bi se pohvalili.

Jedino što znamo da je premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović danas bio u posjeti kompaniji Damen i da je objavio Reels iz Roterdama na kojem vozi, ni manje ni više, nego trajekt.

Komentariši