Kurti i Knežević podnijeli tužbe protiv M portala

Obojica su tužila M portal i glavnu i odgovornu urednicu Danicu Nikolić zbog povrede časti i ugleda, za koje Kurti smatra da koštaju 1010 eura, a u Knežević 10.000 eura.

U redakciju M portala danas su stigle dvije tužbe – jedna od Artana Kurtija, generalnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, druga od poslanika Demokratskog fronta i, kako je navedeno u tužbi, književnika Milana Kneževića.

Obojica su tužila M portal i glavnu i odgovornu urednicu Danicu Nikolić zbog povrede časti i ugleda, za koje Kurti smatra da slučaju 1010 eura, a u Knežević 10.000 eura.

Kurti je tužbu podnio zbog svega dva teksta „Profesionalca“ pod naslovima „Abazović Kneževiću odavao tajne podatke“ i „Po Abazovićevom nalogu ANB uspostavila kontrolu nad vojnom obavještajnom službom“, mada se pominje u gotovo svih 36 koliko ih je do sad objavljeno, a Milan Knežević samo zbog jednog – „ANB dala negativnu provjeru Jelene Maraš zbog bliskih veza sa organizovanim kriminalnim grupama“.

Artan Kurti, kojeg je njegov bliski prijatelj Dritan Abazović imenovao za generalnog inspektora u Agenciji za nacionalnu bezbjednost, dva puta je bio u zatvoru, jednom kao maloljetnik, drugi put kao punoljetno lice, zbog pokušaja ubistva.

Milan Knežević je, prema tvrdnjama Specijalnog državnog tužilaštva, učestovao u pokušaju državnog udara u oktobru 2016. godine i Viši sud u Podgorici osudio ga je 9. maja 2019. na pet godina zatvora pod optužbom za stvaranje kriminalne organizacije. Presudu je ukinuo Apelacioni sud odmah nakon promjene vlasti u Crnoj Gori, a Kneževića uskoro očekuje novo suđenje za isto krivično djelo, po istovjetnoj optužnici SDT-a.

M portal je počeo sa radom 13. jula 2022. godine, a od početka decembra objavljuje insajderske informacije iz Agencije za nacionalnu bezbjednost, autora koji piše pod pseudonimom “Profesionalac”.

Bez obzira na evidentan politički pritisak koji na M portal pokušavaju izvršiti Kurti, Knežević, Abazović i ostali, nastavićemo da radimo svoj posao kao i do sada. 

Mportal

Komentariši