Lijepa navijačka priča iz Tuzle: Pomogli smo Crnogorcima oko smještaja, a onda skupa otišli na piće

Košarkaši BiH su u prepunom tuzlanskom Mejdanu u duelu 11. kola grupe K kvalifikacija za SP pobijedili Crnu Goru sa 74:66.

Mejdan je bio ispunjen do posljednjeg mjesta, a svoje mjesto na tribinama zauzeli su i crnogorski navijači. Pedestak vjernih navijača Ultra Crne Gore, došlo je da podrži našu reprezentaciju u borbi za Svjetsko prvenstvo.

Prelijepe slike iz Mejdana pokazale su da se i dalje baštini sjajan komšijski odnos, ali tome u prilog govori i jedan lijep primjer izvan sportskog terena, piše portal Tuzlanski.ba.

Naime, nakon završetka utakmice u Mejdanu na putu kući, sugrađanin Edin i njegovi prijatelji u centru grada sreli su nekoliko Crnogorskih navijača koji su pokušavali da nađu smještaj gdje bi odsjeli:

“Vidjeli smo da nešto traže, prišli smo i pitali treba li pomoći. Nisu imali smještaj jer je sve bilo ili puno ili im se niko nije javljao u to vrijeme. Brzo smo se organizovali i za njih četvoricu navijača iz Podgorice pronašli smo smještaj. U znak zahvalnosti nisu nas pustili tek tako, insistirali su da skupa odemo na piće što smo i uradili. Momci su toliko bili prijatni da se popilo i nekoliko pića uz izuzetno ugodne i prijatne razgovore.”, za Tuzlanski.ba navodi Edin, te dodaje da su na kraju razmijenili kontakte i zastave te jedni drugima poželjeli sreću u nedjelju.

“Iskustvo kratko i veoma pozitivno i drago mi je da iz Tuzle odlaze sa jako lijepim uspomenama” zaključuje Edin.

Prijateljstvo dvije sportske reprezentacije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore i dalje će nastaviti da oduševljava sportsku javnost.

CDM

Komentariši