Mandićev štab traži sankcije za koncern Vijesti zbog brutalnog kršenja izborne tišine; portal Javnog servisa obrisao sporni tekst

Izborni štab predsjedničkog kandidata Demokratskog fronta Andrije Mandića obratio se danas Državnoj izbornoj komisiji i Agenciji za elektronske medije zbog kršenja izborne tišine od strane koncerna Vijesti.
Naime, kako su naveli u pismu, koncern Vijesti je prenoseći tekst “Duet” Balše Brkovića u štampanom i elektronskom izdanju za 18. mart, brutalno prekršio izbornu tišinu i navijački iznio političke ocjene za predsjedničke izbore koji se održavaju sjutra.
U pismu Izbornog štaba, koji potpisuje Milan Knežević, navodi se da ovaj tekst nije smio da bude objavljen.
“Pogotovo ne u kontekstu netrpljivih izliva prema određenom predsjedničkom kandidatu. U ovom slučaju imamo više nego jasan primjer miješanja u izbore i to od strane medija, koji je i u čitavoj kampanji služio kao platforma za širenje animoziteta i neistina, usmjerenih na snižavanje podrške kandidatu Andriji Mandiću”, navodi se između ostalog u pismu.
Izborni štav DF-a traži od DIK-a i AEM-a reakciju.
“Zahtijevamo da nadležni organi preduzmu korake kojima će sankcionisati ovakvo nedopustivo ponašanje portala i ND Vijesti, koji bi trebalo objektivno da posmatraju demokratske izborne procese, a ne da, kršeći izbornu tišinu, napadaju jedne, a favorizuju druge učesnike izbore”, zaključuje se u pismu.
I na portalu Javnog servisa očigledno kršenje izborne tišine
Na portalu RTCG danas je objavljena analiza predizborne kampanje i poruka kandidata za predsjednika Crne Gore.
Uprkos tome što je na snazi izborna tišina, kroz tekst naslova “Predsjednički izbori u Crnoj Gori: Ko će u drugi krug?” nekoliko analitičara analizira detaljno sve poruke koje smo čuli tokom kampanje, te ukazuju na moguće izborne rezultate.
Nakon pisanja portala Antena M tekst, koji je bio dostupan javnosti više od 8 sati, je obrisan.

Nadležni organi ni u slučaju Vijesti, ni u slučaju RTCG zasad nisu reagovali.

Komentariši