“Najveći zločin u istoriji” uprkos mnogim opstrukcijama ipak promovisana u Nikšiću

Knjiga Jovana Čubranovića „Najveći zločin u istoriji“ koju je objavila Crnogorsko-američka asocijacija „Cetinje“ iz Los Anđelesa, promovisana je večeras pred oko 800 pośetilaca i u Nikšiću u Royal Garden Event Centru (Mokra Njiva).

“O knjizi, u kojoj je autor Čubranović sabrao međunarodno važna arhivska i pravna dokumenta koja svijedoče o nezapamćenom „bijelom teroru“ i srpskoj diktaturi „krvi i tla“ nad nedužnim crnogorskim stanovništvom, te sramnoj ulozi Velikih sila u zataškavanju zločina i čutnji na vojno anektiranje države Crne Gore od strane Srbije, govorili su uvaženi kulturni poslenici:
politikolog i publicista Nenad Stevović, književnik i umjetnik Mihailo Šok Radojičić, publicista, istoričar književnosti i kulturolog Dragan B. Perović, akademik DANU Sreten Vujović i magistar književnosti Ana Pejović. Novinarka Slavica Kruščić moderirala je predstavljanje i profesionalno dirigovala specifično veče prepuno emocija u prepunoj sali đe se svo vrijeme tražilo mjesto više.

Uprkos mnogobrojnim aktivnostima lokalne uprave, raznih organizovanih neidentifikovanih grupa čiji je cilj bio da se onemogući predstavljanje istine, organizacija nije zakazala ni jednog trenutka tako da su svi, s gorčinom i śetom, ali zadovoljni sa knjigom kao poklonom otišli svojim domovima…

Organizator najavljuje promociju “Najvećeg zločina u istoriji” i u ostalim crnogorskim gradovima sve sa ciljem davanja na znanje istine o stradanju našeg naroda od okupacije srpskih vlasti s početka prijethodnog vijeka.

https://youtu.be/lnjLDOY6PQ8

Komentariši