Nakon najnovijeg obrta 

Može li mandatar sastaviti Vladu: Evo koliko poslanika sada podržava Spajićevu Vladu 

Nakon najsvježijeg obrta, tokom kojeg je poslanica Alternative Jelena Nedović napustila taj pokret, broj predstavnika u parlamentu na koje mandatar za sastav nove Vlade Milojko Spajić sigurno može da računa nešto je veći nego što je djelovalo proteklih dana. No, i dalje je ključno pitanje nepromijenjeno – kako do 41?

Pored Nedović, Spajić u ovom momentu ima podršku 18 poslanika Evrope sad i poslanika CIVIS-a Srđana Pavićevića. Moguće je da bi za bila i Novska lista, pa bi u konačnom zbir glasova svih koji su bili na listi Evropa sad iznosio 21.

Sa liste Evrope sad tako će protiv Spajićevog prijedloga najvjerovatnije biti Radinka Ćinćur, Jevrosima Pejović i Vladimir Dobričanin.

Za Spajićev prijedlog je i sedmoro Demokrata, te šestoro poslanika Bošnjačke stranke.

Računa se i na četiri glasa iz redova albanskih partija – Albanskog foruma, Albanske alijanse i Demokratske unije Albanaca.

Tome treba dodati i jedan glas koji dolazi iz Hrvatske građanske inicijative.

Premda je Spajić u subotu najavio kako ima većinu od 44 poslanika, u ovom momentu fale dva do 41. To bi mogla biti Socijalistička narodna partija, koja ima upravo dva poslanika, a koja je iskazala spremnost da bude dio nove Vlade.

Spajić je ranije isključivao mogućnost svake saradnje sa Građanskim pokretom URA, ne zna se ni da li na bilo koji način uzima u obzir Socijaldemokrate, tako da je o tim ‘kombinacijama’ nezahvalno govoriti.

Analitika

Please follow and like us:
Pin Share

Related posts

Leave a Comment