Novi detalji zaplijene cigareta u Srbiji: Načelnik Granične policije garantovao ljudima iz podzemlja da će tovar proći nesmetano

Posle duže obrade beogradska Carina zaplijenila je šest šlepera odnosno 111.000 kg cigareta upućenih sa teritorije Crne Gore na teritoriju Republike Srbije.

Informaciju o švercu i praćenje cjelokupnog šverca obavio je 5 sektor Uprave carine Republike Srbije, zadužen za praćenje nelegalnih aktivnosti.

Rukovodilac Petog sektora, koji je radio obaveštajno-Isledne radnje i učestvovao u rekordnoj zaplijeni beogradske Carine, zove se Miodrag Radišić i zvanična funkcija mu je unutar Republičke Uprave Carina direktor 5. sektora.

Takođe, sa njim je u pripremi pravnih okvira za sprovođenje ove delikatne operacije učestvovao i Dragutin Matić, direktor 2. Sektora za koga zaposleni u carini kažu da je vrhunski pravnik i ekspert na tom polju, jedan od najboljih.

On je svojevremeno, tačnije 24. maja 2022. godine,takođe stvorio pravne okvire za najveću zaplijenu cigareta na ovim prostorima, a koja se dogfodila u Luci Prahovo.

Prema operativnim podacima iz srpskih specijalnih službi za Logistiku i uspješan prolazak cigareta, a koje su zaplijenjene u luci Prahovo, bio je zadužen sada već bivši načelnik Granične policije, Mile Jandrić iz Novog Sada.

Naime, Jandrić je garantovao izvjesnim ljudima iz podzemlja, spekuliše se da se radilo o tovaru koji je pripadao Zvonku Veselinoviću, kontroverznom biznismenu sa Kosova i Metohije, da će tovar uz njegovu asistenciju, proći nesmetano.

Danima je vršen pritisak na radnike Republičke Uprave Carina da popuste, ali nisu u tome uspjeli.

Mile Jandrić je ubrzo posle toga smijenjen i vraćen na funkciju upravnika KPZ Novi Sad, a koju je držao zamrznutom i nedugo zatim je započeo ljubavnu romansu sa zvijezdom srpske estradne scene, Radojkom Adžić poznatijom kao Dara Bubamara.

Glas javnosti

Please follow and like us:
Pin Share

Related posts

Leave a Comment