Pitanje za SDT gospodina Novovića: Da li ste dovoljno upoznati o sprezi Knežević-Adžić-Abazović??

VOMINFO redakcija ima saznanje da je sprega starih partijski i ekonomski vezanih pajtaša Ratka Kneževića, odbjeglog i propalog “procenat” biznismena i neprijatelja više crnogorskih institucija, organizacija i pojedinaca, sa Dritanom Abazovićem, odlazećim i premijerom u najdužem tehničkom mandatu i Filipom Adžićem turizmologom koji obnaša ulogu ministra odbrane i policije u tehničkom, takodjer rekordnom mandatu, ustvari moguća organizovana kriminalna skupina koja radi na štetu države Crne Gore i svih njezinih građana. Da li se ova grupa organizovano okoristila o državni novac i koliko se eventualno obogatila na ovu razliku u cijeni?

Svima nam je poznata realna vrijednost catare i za koji novac je kupljena!

Priśetimo se, zbog toga i sumnjamo, vremena kad je Ratko, prvobitno kadar pokojnog Momira Bulatovića, kao šef trgovinske misije Crne Gore u Vašingtonu kupio za crnogorsku policiju filmske američke uniforme, poslije čega se, ogriješio o maticu pa strateški i svim silama osuo paljbu na Đinđića i Đukanovića o tkz švercu duvana, u stilu kad lopov graje skrećući pažnju sa sebe na “držite lopova”.

Catari, koja simbolično nosi ime “30 avgust”, vrijednost je porasla u trenutku kad se Morsko dobro zainteresovalo za kupovinu. Kako je pisala Pobjeda:

“Agencija ABM bila je jedini ponuđač u postupku javne nabavke JP Morskog dobra, bez prethodnog oglašavanja. JP Morsko dobro je u toj transakciji uspjelo da dobije cijenu nižu od svoje početne: sa 570 na 569 hiljada eura, bez PDV-a, i tako dobije svoj prvi trajekt. Čudan osjećaj za biznis imaju Vlada i menadžment JP Morsko dobro: hrvatska ,,Jadrolinija“ tri puta je lani oglašavala prodaju ,,Prizne“, u maju, junu i avgustu 2022. i svaki put po najnižoj cijeni od 80 hiljada eura”.

Nas kao redakciju, Montenegro International NVO, i naše čitaoce zanima, da li brod ima atest, potrebne licence za prevoz putnika i vozila, osiguranje, da li će stara prekrečena limarija (u onom dijelu đe je trebalo ispisati novi naziv catare) izdržati težinu svih putnika i vozila, talasa i bura do ostanka ove Vlade ili će potonuti prije, nadamo se bez posljedica po ljudske živote i imovinu.

Unaprijed zahvalni na reakciji.

Komentariši