Pokrenuta peticija za donošenje “Markovog i Mašanovog zakona”: Najstrože kazne za nasilnike

Nakon prve epizode serijala “Masakr odgovornosti” koja je sinoć emitovana na TV E, pokrenuta je peticija za donošenje Markovog i Mašanovog zakona.

U peticiji se traže najstrožije kazne za nasilnike, psihološka vještačenja nasilnika i oduzimanje oružja nasilnicima.

“Hoćemo pravdu za Mašana, Marka, Natašu, Milana, Rajka, Gorana, Danicu, Dimitrija, Danijelu i Aleksandru. Da se više nikad ne ponovi!”, navodi se u peticiji.

U prvoj epizodi serijala, autorki Svetlane Đokić i Milice Babić detaljno su prikazani svi propusti nadležnih organa, u postupku koji se vodio protiv Vuka Borilovića, zbog nasilničkog ponašanja.

U serijalu je prvi put otkriveno da je cetinjska policija nakon podnošenja krivične prijave protiv Borilovića u julu 2022. godine, poslala dopis filijali MUP-a na Cetinju u kojem poziva filijalu da postupi po Zakonu o oružiju, i međutim MUP je ostao nijem. Prikazani su materijalni dokazi i dopisi koji to potvrđuju.

Borilović je nekoliko mjeseci kasnije, iako pravosnažno osuđen, ostao sa oružijem u rukama.

U serijalu “Masakr odgovornosti” o svemu što se desilo prije masakra, tog dana ali i nakon toga, prvi put za javnost govore porodice žrtava, preživjeli kao i predstavnici nadležnih državnih organa.

Naredna epizoda u kojoj je rekonstruisan dan masakra je na programu TV E , 21. septembra u 22:00 sata.

Please follow and like us:
Pin Share

Related posts

Leave a Comment