Prilog za Leksikon crnogorskih izdajnika

Piše: Adnan Čirgić

Juče je (27. VIII 2023) na portalu Antena M uvažena Jadranka Selhanović objavila tekst “Leksikon izdajnika Crne Gore” najavivši da je jednome prvo mjesto zagarantovano.

“Kako god odluče, abeceda ili azbuka, prvo mjesto mu je zagarantovano.” Zbilja toj najvišoj Bitangi u aktuelnoj Crnoj Gori teško bi ko prvijenstvo mogao ugrabiti u takvoj publikaciji sve i da mu prezime ne počinje na A. Po učinjenome i po onome što je spreman da učini za svoga beogradskoga šefa taj bi rame uz rame mogao stati samo s Pavlem Đurišićem. 

Nije mi namjera ovđe pobrajati njegove “zasluge”. Nebrojeno sam ih puta dosad navodio. Namjera mi je samo podśetiti uvaženu koleginicu Selhanović da pri izradi abecedara za Leksikon crnogorskih izdajnika ne zaboravi Abazovićevu desnu ruku, njegova seiza koji je nevješto se šepureći tobožnjim crnogorstvom i cetinjskim porijeklom zarad ministarskih fotelja prihvatio ulogu izmećara Vučićeve velikosrpske politike – od momenta kad je utekao iz Skupštine do dana današnjega.

Zbog bespogovorne servilnosti svome gazdi, osobito kad je riječ o odnosu prema sugrađanima mu koji ne prihvataju život u glibu Srpskoga sveta čiji je on dvostruki ministar, taj je seiz zaslužio da bude u Leksikonu crnogorskih izdajnika rame uz rame sa svojim gazdom.

Ne samo zato što mu prezime počinje na A, no da se ni tamo ne razdvajaju. A nije da nije zamiritao.

Antena M

Please follow and like us:
Pin Share

Related posts

Leave a Comment