PROGLAŠEN JE POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA!’ Trese se Kremlj, unutarašnji problemi postaju sve opasniji: ‘Politička situacija u zemlji mogla bi postati nepojmljiva do kraja ljeta’

Bivši ruski zapovjednik Igor Girkinoptužio je osnivača grupe Wagner Jevgenija Prigožina za planiranje državnog udara i pobunu u Kremlju.

Girkinovu reakciju na Twitteru je podijelila organizacija WarTranslated koja prevodi materijale povezane s invazijom na Ukrajinu.

U objavi se navodi kako Girkin poručuje da su “uvrede koje ‘Putinov kuvar’ upućuje ruskoj vojsci neprihvatljive i kako signaliziraju raskol u elitama što će Prigožin iskoristiti sa svojom privatnom vojskom koja se povlači iz Bakhmuta”.

‘Opasnost od državnog udara je jasna’

Osim toga, Girkin dodaje da “ako Rusija propušti nadolazeću protivofanzivu, politička situacija u zemlji mogla bi postati nepojmljiva do kraja ljeta”.

“Ako Prigožin ostane na čelu Wagnera, pobuna će doći brzo i radikalno”, rekao je Girkin u videu koji je podijelio WarTranslated.

“Proglašen je pokušaj državnog udara…Što će se sljedeće dogoditi, ne znam, pogotovo jer su Wagnerovci povučeni u baze. Opasnost od državnog udara je jasna”, poručio je Girkin, a prenosi Newsweek.Related posts

Leave a Comment