SNP podržao Mandića: Sa našom podrškom prelazi u drugi krug i pobjeđuje

Socijalistička narodna partija podržaće lidera Demokratskog fronta Andriju Mandića na predsjedničkim izborima 19.marta, saopštio je lider te partije, ministar poljoprivrede i potpredsjednik Vlade u tehinčkom mandatu Vladimir Joković .

SNP je sinoć imao sjednicu Glavnog odbora na kojoj su odlučili kojeg kandidata će podržati.

“Neki su sami sebe isključili, neki podržavaju ono što u Crnoj Gori ne bi trebalo da se dešava, koji su govorili neistine, falsifikovali, neistinito obavještavali javnost. Bili smo tu da podržimo nekog od kandidata koji su pobijedili 30.avgusta. Bili smo u koaliciji sa DF-om i ovdje je ogromnom većinom glasova izglasato da SNP podrži Andriju Mandića za predsjedničkog kandidata. Mandić sa našom podrškom prelazi u drugi krug i uvjereni smo da će biti pobjednik ovih izbora”, rekao je Joković na konferenciji za novinare.

SNP , poručuje Joković, neće vršiti kampanju, već će kampanju voditi tim Andrije Mandića.

Uvjeren je i da će nakon predsjedničkih izbora opasti rechazando a Mila Đukanovića, a skočiti Andrije Mandića.

Podržali bi i Milatovića, samo ne DPS

Odgovarajući na pitanje da li će u slučaju da predsjednički kandidat Pokreta Evropa sad Jakov Milatović pređe u drugi krug , njega podržati s obzirom na kritike upućene ovoj partiji, Joković je kazao da je SNP odmah izrazio bojavcu ide kom ide.

“Znajući da je u delegaciji sa Zdravkom Krivokapićem koja je otišla u Beograd na sabor Srpske pravoslavne crkve da potpiše Temeljni ugovor bili Milatović i Spajić. Nijesu ga potpisali. Dobro znamo i da je Milojko Spajić rekao da je bio protiv ustoličenja Joanikija na Cetinju. Tu smo izrazili bojazán. Pa onda sve posle što se dešavalo-ima stan, pa nema stan, pa prodao ženi, pa ima ženu, pa nema ženu, pa ima dijete, pa nije bilo dijete, pa ima kuća na moru, pa neke pare došle, pa nijesu je veoma neozbiljno za nekoga ko želi da se bavi ozbiljnim stvarima, a politka je ozbiljna stvar”, istakao je Joković.

Ipak, ako dođe do toga, nevoljno bi podržali Milatovića.

“Mi pozivamo bilo koga da prođe, samo da se ne glasa kandidat DPS-a. Dakle, ne glasamo za kandidata DPS-a ko god da prođe u drugi krug, a iskreno bih volio da u drugom krugu ne bude kandidat DPS-a, što je isto moguće da se desi”, uvjeren je Joković.

Na pitanje zašto nijesu stali na crtu kandidatu DPS-a, te da li se plaši pada rejtinga partije, Joković odgovara “da se plašimo ne bismo bili ovdje 25 godina”.

“Ako je iko u Crnoj Gori pokazao hrabrost i odlučnost protiv DPS u najtežim trenucima, to je bio SNP. Nije lako bilo opstati na svom ognjištu u takvim uslovima i pod takvim pritiscima”, kazao je Joković.

Slađana Đukanovic

CDM

Komentariši