Srpska kuća donirala Mandiću 20.000 eura

Srpska kuća donirala je predsjedničkom kandidatu Demokratskog fronta Andriji Mandiću 20.000 eura za kampanju za predsjedničke izbore, pokazaju dokumenta Agencije za spriječavanje korupcije. Direktor Srpske kuće je Emilo Labudović, nekadašnji poslanik DF.  Osnivanje Srpske kuće u Podgorici je sa 3,4 miliona eura finansirala Vlada Srbije nakon što je to Mandić predložio predsjedniku te države Aleksandru Vučiću.

Osim Srpske kuće, Mandićevu kampanju je pomogla i njegova partija, Nova srpska demokratija sa 5000 eura i Demokratska narodna partija Milana Kneževića koja mu je donirala 10.000 eura. Budvanske kompanije Mediteran Travel i Mediteran Express, pomogli su Mandiću da besplatno brendira autobuse, što će, kako navodi ASK, biti prijavljeno kao nenovčani. 

U dokumentu ASK navodi se i da je Mandić agenciji De Facto 3. marta uplatio 3500 eura za istraživanje uoči predsjedničkih izbora. 

Kada je u pitanju izrada reklamnog materijala i reklamnih spotova, zakup bilborda, Mandić je Agenciji kazao da je sa kompanijom Đoković DOO sklopio dva ugovora o zakupu ukupno 102 bilborda do prvog aprila, za šta je izdvojeno gotovo 135.000 eura. Za reklamni materijal, Mandićev tim platio je nešto preko 30.000 eura. 

Mandić ne voli fejsbuk

Što se tiče oglašavanja na društvenim mrežama (Facebook, Google, Twitter, Instagram…), Mandić se, kako navode iz ASK, izjasnio da do dana kontrole nije bilo ove vrste troškova, kao i da će ovi troskovi biti prijavljeni u izvještajima.

Pobjeda

Komentariši