STVARANJE SRPSKE ISTINE

preuzeto sa FB profila Perović Vukašin

Preokret na političkoj sceni Srbije koji se desio u jednom danu, pomoći će nam da bolje shvatimo kako funkcioniše njihova politika. Ova laž nam pokazuje svu njihovu istinu. Postaje nam jasna nihova priča o: svetosavlju u Crnoj Gori, dva bradska naroda, zajedničkoj istoriji, zlatnim viljuškama, Marku i Milošu, dva oka u glavi, srpskoj Sparti, podgoričkoj skupini… o svemu onome čime objašnjavaju da smo mi, oni. Sve ono što nam kažu o nama je laž. Kako je to dobro objasnio Dobrica Ćosić, laži imaju svoj razlog, svoj tok i svoj cilj.

Prvi korak: “MI LAŽEMO DA BISMO OBMANULI SEBE”. Prvi i najvažniji korak. Ubijediti sebe da je laž istina, a poslije je lako. Sve ide svojim tokom i sigurni u svoju “istinu”, ubjeđuju druge.

Drugi korak: “LAŽ JE SRPSKI DRŽAVNI INTERES”. Rusija im je služila da ucjenjuju zapad, za finansijsku pomoć i pritisak na Crnu Goru. Sada su procijenili da od njih više nema koristi. Trebaju im evropske pare i evropska politička podrška. Okrenuli su se Ukrajini.

Treći korak: “LAŽ JE U SAMOM BIĆU SRBINA”. Sačinjeno od lažne istorije, lažnih junaka, pisaca, običaja, ratova, predaka, svetaca, samo biće postane laž. Svaka njihova priča je laž, svaki “argument” je laž, svi “dokazi” su ili prepravljeni ili izmišljeni. Samo biće i samo postojanje je laž.

Četvrti korak: “U OVOJ ZEMLJI SVAKA LAŽ NA KRAJU POSTANE ISTINA”. Cilj svega što rade, svake neistine, manipulacije, zamjene teza, obmane, izmišljotine… je da na kraju postane istina. I to je ta njihova “istina” kojm nas decenijama zasipaju o svemu crnogorskom: Duklji, svecima, dinastijama, crkvi, jeziku, zastavi, junacima, bitkama, piscima… Sve je istina kao što je istina da su godinu dana bili na strani Ukrajine. Prema nama su iskreni, baš kao što su sada iskreni prema Ukrajini. Bilbordi su najbrža, najkraća i najbolja lekcija o srpskoj istini. Kod njih sve laži na kraju postanu istina. A mi, znamo li što je istina?

Komentariši