Teško našem regionu sa političkim liderima, udebljalim od dobre ishrane i lijepog života, računa u stranim bankama i velike imovine: Žarko Korać o novim prijetnjama ratom

U našem regionu ne može da se predvidi koji političar će iznenada da zaželi da bude veliki vojni lider. Izgleda da svi drže vojni šinjel neđe duboko u ormanu, komentariše za Danas psiholog Žarko Korać, prijetnju Viktora Orbana, premijera Mađarske da su Beograd i Budimpešta spremni na rat, ukoliko međunarodna zajednica ugrozi sistem za dopremanje gasa iz Ruske Federacije.

Naime, Orban je podśetio da je Mađarska sabotažu Śevernog toka odmah kvalifikovala kao teroristički akt, a nedostatak oštre reakcije Njemačke nazvao „manifestacijom nedostatka suvereniteta“.

„Budimpešta je odmah jasno stavila do znanja da postoji još jedan gasovod – ne Śeverni tok, već Južni tok, kojim se gas doprema iz Rusije duž južnog koridora, do Turske, Bugarske, Srbije, Mađarske. Zajedno sa premijerkom Srbije i predśednikom, napomenuli smo da ako neko sa južnim koridorom želi da uradi isto što je urađeno sa śevernim, onda ćemo to smatrati povodom za rat, terorističkim napadom i odmah ćemo odgovoriti“, kazao je mađarski premijer.

Da li su to neiživljene đečinje maštarije ili potpuna ljudska nezrelost, postavlja pitanje Žarko Korać, nije lako dokučiti ali jedno je sigurno, dodaje, mali i ne baš naročito bitni politički lideri bi da budu mnogo veći.
danas.rs

Please follow and like us:
Pin Share

Related posts

Leave a Comment