Tramp kaže da će biti uhapšen u utorak, i poziva na proteste

Bivši predśednik SAD Donald Tramp rekao je u objavi preko društvenih mreža da će biti uhapšen u utorak pošto njujorški tužilac razmatra podizanje optužnce protiv njega u slučaju davanja novca ženama koje su navodile da su imale seksualne veze sa njim, da o tome ne bi izašle u javnost.

Tramp je jutros objavio preko društvene mreže Trut Soušal (Truth Social) da „ilegalna curenja“ informacija iz kancelarije okružnog tužioca Menhetna ukazuju da će „vodeći kandidat Republikanaca i bivši predśednik SAD biti uhapšen u utorak“.

Tramp je pozvao svoje pristralice da protestuju. „Protestujte, vratite nazad našu državu“, napisao je on.

Kako navodi agencija AP, policijski zvaničnici u Njujorku prave bezbjednosne pripreme za mogućnost da Tramp bude optužen.

https://www.danas.rs/svet/stejt-department-tramp-nije-prijavio-poklone-u-vrednosti-od-300-000-dolara/embed/#?secret=hpNncUPvLA#?secret=m3wM2NY8D9

Nema nikakve javne objave o rokovima za rad sudske porote na tom slučaju, uključujući i o potencijalnom glasanju oko toga da li da se podigne optužnica protiv bivšeg predśednika.

Istraga se koncentriše na 130.000 dolara isplaćenih nekoliko neđelja prije predśedničkih izbora 2016. godine da se zaustavi porno zvijezda Stormi Danijels, čije pravo ime je Stefani Kliford da izađe u javnost o aferi koju kaže da je imala sa Trampom godinama ranije.

Beta

Komentariši