U SRPSKIM MEDIJIMA GLORIFIKUJE ”OTVORENI BALKAN”: Milatović potvrdio da sprema Crnu Goru za ”srpski svet”

Milatović je još jednom potvrdio da podržava velikodržavni projekat Otvoreni Balkan prema kojem u raspodjeli uticaja u Regionu, Crna Gora potpada u granice ”srpskog sveta”

Aktuelno

Novoizabrani predsjednik Crne Gore Jakov Milatović iz dana u dan dokazuje da je politički diletant koji po instrukcijama zapadnih lobija radi na zadovoljavanju želja srpskog autokrate Aleksandra Vučića kroz sprovođenje plana ”Crna Gora za Kosovo”.

Milatović je to potvrdio još jednom izjavom gdje podržava velikodržavni projekat Otvoreni Balkan prema kojem u raspodjeli uticaja u Regionu, Crna Gora potpada u granice ”srpskog sveta”.

Ova krpa američkih lobija u službi ”srpskog sveta” izjavila je da će se pitanjem pristupanja Otvorenom Balkanu baviti i buduća vlada i Skupština i da je njegov politički stav jasan – „bolje biti dio Otvorenog nego zatvorenog Balkana“.

„Ideja Evropske unije (EU) je nastala kao ideja regionalne ekonomske saradnje zamalja Beneluksa, Njemačke, Francuske i Italije. A mi često na Balkanu kada pričamo o evropskim integracijama zaboravljamo upravo važnost naših regionalnih ekonomskih integracija. Unapaređenje odnosa i regionalne saradnje je nešto za šta sam se kao ekonomista uvek zalagao“, rekao je Milatović za srpski nedjeljnik NIN, govoreći o inicijativi Otvoreni Balkan koju forsira Aleksandar Vučić i njegovi zapadni pokrovitelji ambasador SAD u Srbiji Kristofer Hil i izaslanik SAD za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Koliki je Milatović demagog i diletant ukazuje i to što je nakon glorifikacije Otvorenog Balkana, naveo da je prioritet svih prioriteta članstvo u EU, i „dok je god to naš glavni cilj, ne vidim problem da uporedo unapređujemo regionalnu ekonomsku saradnju“.

„Štaviše, mislim da je to sastavni dio naših EU integracija“, naglasio je Milatović koji se očigledno pravi lud, ili stvarno nije svjestan da Otvoreni Balkan maltene isključuje put Crne Gore ka EU.

Priznao da želi saradnju sa Vučićem

Milatović je čak i priznao da želi da blisko sarađuje sa srpskim autokratom Vučićem.

Na pitanje da li poznaje predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i da li mu je Vučić četitao nakon pobjede na predsjedničkim izborima u Crnoj Gori, Milatović je rekao da nije imao priliku da ga neposredno upozna.

„Zahvalan sam mu na čestitki koju sam dobio nakon pobjede na predsjedničkim izborima. Takođe, imali smo telefonski razgovor koji je protekao u prijateljskom i korektnom tonu. Obostrano smo iskazali spremnost da radimo na unapređenju saradnje i rješavanju pitanja koja opterećuju region“, rekao je Milatović.


Related posts

Leave a Comment