Večeras bez debate na Javnom servisu? Đukanović i Mandić večeras na TV E i Prvoj

Nakon što se pojavila informacija da predsjednički kandidati Milo Đukanović i Andrija Mandić neće učestvovati na debati na RTCG koja je zakazana za večeras, oglasili su se i ostali predsjednički kandidati navodeći da učešće u debati bez njih dvojice gubi svaki smisao.

Prvi se oglasio Jakov Milatović navodeći da se Đukanović i Mandić očigledno plaše fijaska.

“Upravo me je RTCG obavijestila da Djukanović i Mandić nijesu potvrdili dolazak na sjutrašnje sučeljavanje predsjedničkih kandidata. Očigledno se plaše još jednog fijaska kakav su doživjeli na prošloj debati. U nedostatku političko-ekonomskih argumenata i loših rejting, pribjegli su tajnom dogovoru i organizovanju privatne i fingirane debate. Njihov bijeg pokazuje da su svjesni da će 19. marta politika namještenih sučeljavanja biti poražena, a da će pobijediti transparentnija, bogatija i pravednija Crna Gora novih ljudi i ideja”, naveo je Milatović.

Nakon njega oglasio se Aleksa Bečić.

“S obzirom na informaciju da se odlazeći predsjednik Đukanović i predsjednički kandidat Mandić nijesu odazvali pozivu za drugu debatu na RTCG, već da planiraju u istom terminu projektovanu međusobnu debatu na privatnim televizijama, suprotno demokratskim principima i demokratskoj kulturi, jasno je da u tim okolnostima učešće u navedenoj debati na Javnom servisu gubi svaki smisao. Igra neće proći. Građani su je prozreli. Fingiranju je došao kraj. Đukanović ne može izbjeći pravo i istinsko sučeljavanje u drugom krugu. Bečić ga tamo časno čeka da bi pobjeda bila još slađa”, naveli su iz izbornog tima Bečića.

Prema nezvaničnim informacijama, večerašnjoj debati neće prisustvovati ni Draginja Vuksanović kao ni Goran Danilović.

Duel između Mila Đukanovića i Andrije Mandića biće emitovan večeras na TV e i TV Prva.

Antena M

Komentariši