(VIDEO) ZELENSKI POČEO DA PLAČE PRED SVIMA! Gušile ga suze, slomilo ga pitanje: ‘Zadnje pitanje, zadnje i najteže. Volim njih, svoju suprugu, đecu’

Predśednik Ukrajine Volodimir Zelenski na nedavnoj konferenciji za medije odgovarao na pitanja novinara o napretku ukrajinskih snaga u ratu. Bila je to je prva velika konferencija za medije koju je Zelenski održao od kada je američki predśednik Joe Biden pośetio Kijev, a organizovana je povodom prve godišnjice početka rata u Ukrajini.

Komentirisao je vojni uspjeh koji ostvaruje ukrajinska vojska, no navodi da će biti potrebno još puno borbe kako bi se odbranili od Rusije.

“Spremni smo da radimo koliko god treba. Niko nije očekivao ovako nešto od Rusije, tu želju da nas sasvim uništi. Ne želim se baviti prošlošću, nego želim gledati u budućnost. Mi ćemo izaći kao pobjednici. Želimo da promijenimo neutralnost svijeta. Na tome radimo svaki dan, kao i naša vojska. Pobjede na ratištu daju nam snagu i samopuzdanje. Nitko ne voli gubitnike. Svi moraju uložiti napor u zemlji i izvan nje, to je jedini put prema pobjedi, rekao je Zelenski.

Ipak, jedno od najtežih pitanja na koje je predśednik odgovorio bilo je posljednje pitanje, koje se odnosilo na njegovu familiju i njihovu bezbijednost u ovim turbulentnim vremenima. Odgovarajući na njega, Zelenski nije mogao suzdržati suze i pokazati koliko mu je ovaj rat oduzeo.

“Zadnje pitanje, zadnje i najteže. Volim njih, svoju suprugu, svim srcem, moja đeca su mi najvažniji ljudi. Ne viđam ih često. Moje roditelje uopšte ne viđam. Jako sam ponosan na svoju ženu, vjerujem da ona sve čini za… Znam kakva je ona osoba, sve radi za dobrobit đece i države. Volio bih da učini malo za moje dobro, šalim se naravno. Svi su mi u srcu, bio sam iskren kad sam rekao da će mi biti najteže i zato mi nije lako odgovoriti.

Najvažnije je da ih ne razočaram, bitno je da su moja đeca ponosna na mene”, kroz suze je rekao Zelenski.

dnevno.hr

Komentariši