Vuksanović Stanković: Đukanović treba da raspušti Skupštinu

Očekuje odluku predsjednika države u četvrtak

Draginja Vuksanović Stanković, predsjednička kandidatkinja i poslanica Socijaldemokratske partije, iskazala je očekivanje da predsjednik države Milo Đukanović naredne sedmice raspusti parlament.

U intervjuu agenciji Mina Vuksanović Stanković je kazala da odluku predsjednika Crne Gore očekuje u četvrtak. Poručila je da Đukanović ne može da kalkuliše i da ga na to Ustav obavezuje.

– Pozivam Đukanovića i očekujem da će iskoristiti Ustavom utvrđene nadležnosti i u četvrtak raspustiti parlament i sjutra dan zakazati vanredne parlamentarne izbore – rekla je Vuksanović Stanković.

Kandidatkinja za predsjednicu je istakla da agonija sa Vladom Dritana Abazobića mora biti okončana, a da je ona bila predsjednica, raspustila bi Skupštinu još u decembru.

– Rezultati predsjedničkih izbora opredijeliće put Crne Gore. Da li ćemo ići stranputicom i kliziti u neke velikodržavne, velikosrpske i kleronacionalističke projekte gdje će Crna Gora potpuno da izgubi identitet, ili ćemo ići ubrzanim procesom evropskih integracija – kazala je ona.

Vuksanović Stanković je kazala da je ubijeđena da ulazi u drugi krug i da pobjeđuje na predsjedničkim izborima.

Pobjeda

Komentariši