Vuksanović-Stanković: Milatoviću, grijeh i ljagu koju nosite ne možete sprati

Jakova Milatovića jako boli istina da je bio dio tima, zajedno sa Zdravkom Krivokapićem, Vesnom Bratić, Markom Milačićem i drugima, koji je po direktivi zvaničnog Beograda 5. septembra sproveo brutalno nasilje nad građanima na Cetinju, poručila je predsjednička kandidatkinja Socijaldemokratske partije Draginja Vuksanović-Stanković.

“Boli ga istina da je bio tima koji je po direktivi Beograda sproveo nasilje na Cetinju”

“Jakova Milatovića boli istina jer svako zna da je on kao dio tog tima bio spreman da ugrozi građanski mir u Crnoj Gori samo da bi udovoljio zahtjevima SPC. Bio je spreman na to i pored upozorenja tadašnjeg ministra unutrašnjih poslova i zvaničnih procjena bezbjednosnih službi da se to može desiti. I trebalo je da se Jakovu Milatoviću saopšti samo zrno ove gole istine pa da on pokaže svu buku i bijes i da se predstavi u punom svjetlu onakav kakav zaista jeste, govoreći o nekakvom fašizmu. Ako vi uopšte razumijete težinu i značenje riječi fašizam i nacizam”, naglasila je ona.

Ona dodaje kako se, za razliku od Milatovića i njegovih kolega, služi samo istinom.

“A istina je, priznajem, uvijek neprijatna samo za one koji su grešni. Galama i neistine koje iznosite samo dodatno pojačavaju sliku vaše grešnosti. Gospodine Milatoviću, taj vaš grijeh i ljagu koju nosite ne može ništa sprati. Neko ko je bio spreman da ugrozi mir i živote ljudi zarad tuđih ili bilo kakvih interesa ne zaslužuje da bude predsjednik svih građana. Građani su vas pročitali gospodine Milatoviću i moraćete da se pomiriti sa tim”, zaključila je ona.

Podsjetimo, Milatović je sinoć optužio Vuksanović-Stanković za ‘fašističku politiku’, pri čemu je istakao i kako je to kazao ambasador Francuske Kristijan Timonije.

No, nakon toga, oglasio se Timonije, koji je kazao kako poštuje i SDP i Draginju Vuksanović-Stanković.

“Želim Draginji Vuksanović-Stanković, kao jedinoj ženi kandidatu, hrabrost i odvažnost u demokratskoj borbi za evropske standarde”, naglasio je on.
Analitika

Komentariši