Završna gubitnička konvencija četničkog vojvode Mandića:”Moj jedini protivkandidat je Đukanović; Kosovo je srce Srbije, a Metohija duša Crne Gore”

Završna konvencija lidera DF-a i predsjedničkog kandidata tog saveza održana je večeras na Trgu nezavisnosti.

Mandić je poručio da je njegov jedini protivkandidat Milo Đukanović, te da će drugog aprila izgubiti imunitet. Poručeno je i da nema razlike između Đukanovića i Jakova Milatovića, jer obojica priznaju CPC. Takođe, sa završne konvencije lidera DF-aje poručeno da je Kosovo srce Srbije,a Metohija duša Crne Gore.

U nastavku pročitajte tok konvencije.

NEMA RAZLIKE IZMEĐU ĐUKANOVIĆA I MILATOVIĆA, JER OBOJICA PRIZNAJU CPC

21:10 Jedino DF zna kako treba preurediti Crnu Goru. Nećemo da korisitmo podjele kao Milo Djukanović, a drugog aprila ubjedljiva pobjeda će biti naša, poručio je Andrija Mandić.

Mandić kaže da želi da bude u dobrim odnosima i da saradjuje sa svim narodima u CG, i Bošnjacima i Albnacima i Hrvatima.

20:54 Moj jedini protiv kandidat je Djukanović, poručio je Mandić. DPS odlazi u prošlost, istakao je on.

“Đukanović i odnarodjena klika moraju da odgovaraju za svoja nedjela”, poručio je Mandić.

20:53 Lider PzP Nebojša Medojević kaže da je poklič – Milo lopove oslobodio Crnu Goru.

“Iskoristimo priliku u nedjelju, Mandić ide glatko u drugi krug a 2.aprila postaje predsjednik Crne Gore”, naveo je Medojević.

20:44 Lider DNP Milan Knežević kaže da sirotinja koja je glasala DPS, sad će glasati za Mandića, a medju njima, kako je rekao, i baba Milojka Spajića.

“Izvukli smo Zdravka Krivokapića iz nekog špajza”, naveo je izmedju ostalog Knežević.

“Ako Bečić ili Milatović prodju u drugi krug, mi cemo ih podržati i očekujemo da oni kažu da će to uraditi ako prodje Mandić. Teško je samo prvi put, progovori Milatoviću: podržaću Andriju… biće ti lakše”, rekao je Knežević.

20:36 Lider SNP-a Vladimir Joković kaže da ce Djukanović raspustiti samog sebe 2.aprila. Nije SNP imala dileme da ce podržati Mandića, bez ikakvog uslovljavanja, rekao je Joković.

Da li postoji ideološka razlika izmedju Jakova Milatovića i Djukanovica, pitao je Joković apropo izjave kandidata Evrope sad da priznaje CPC.

20:09 Nemojte dozvoliti novi eksperiment, ne treba nam soft verzije DPS-a i ne nasijedajte na priču da nam treba neko mlad – treba nam neko ko će do pomiri Crnu Goru, a neće saviti kičmu, poručila je Branka Bošnjak, funkcionerka PzP i potpredsjednica parlamenta.

20:05 Više govornika govorilo je o Kosovu. Tako su poručili da je Kosovo srce Srbije a Metohija duša Crne Gore.

20:01 Oni što ne poznaju Mandića, mogu da se pitaju otkad on govori o pomirenju, poručuje predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević. Tajna slobode počiva na hrabrosti, a Andrija je uvijek bio hrabar, kaže Kovačević.

19:54 Djukanović će u nedjelju da izgubi imunitet pa će dijalog da vodi sa Medenicom, Lazovićem i Jovanićem u zatvoru u Spužu, rekao je Marko Milačić.

“Da nije bilo prevare Zdravka Krivokapića, danas bi imali stabilnu Vladu”, naveo je šef podgoričkog DF-a Radoš Zečević. Na pominjanje bivšeg premijera, dio okupljenih je glasno negodovao, javlja naša reporterka.

19:46 Okupljenima se obratila i Vesna Bratić

“Suluda je mantra da je DPS=DF, rekla je Vesna Bratić. Onaj ko se prvi borio, treba i da pobijedi Djukanovića, a to je Andrija. Ko može da vodi državu ako ne Andrija”, pita Bratić.

19:36 Milutin Djukanović zahvalio je Miloradu Dodiku za podršku Andriji Mandiću. “Od boga pravedno bi bilo da Mandić pobijedi”, rekao je Djukanović.

19:28 Konvencija je počela nešto nakon 19 sati, a okupljenima se prva obratila Jelena Borovinić Bojović riječima “Pobijedili smo jednom, pobijedićemo opet”.

Završnoj konvenciji prisustvuju lideri DF-a, a među prisutnima je, kako javlja naš reporter i bivša ministarka u Vladi Zdravka Krivokapića Vesna Bratić.

U gradu vlada pravi saobraćajni kolaps zbog toga što je nekoliko ulica u užem jezgru grada zatvoreno.

Izvor: Antena M

Komentariši