ZAVRŠNI JURIŠ NA CRNU GORU

piše: Perović Vukašin

  Fale nam ogromne pare, a stalno se zadužujemo. U minusu smo zbog povećanja plata parama od ljekova, zatvaranja dobrih preduzeća, pogrešnog ulaganja, izgubljenih sudskih sporova, uzimanja provizije od sumnjivih poslova, ogromnog zapošljavanja partijskih kadrova, milionskog plaćanja savjetnika, privatnih putovanja o trošku građana... Sve to od prvog dana nove vlasti.  
  Ceh je prvi platio Montenegro airlines. Zatvoren da bi se putnici preusmjerili na Air Srbija i izvukli ga iz dugova i da se smanji priliv visokoplatežnih turista koji u Crnu Goru dolaze avionom. Onda redom Kombinat aluminijum, Duvanski kombinat, Sveti Stefan, pogrešni poslovni potezi Rudnika uglja, bačanje para u željezaru, rušenje Montenegro petrola, zatvaranje trajekta... Skoro sve firme su podnijele krivične prijave protiv države. Gubitak Crne Gore mjeriće se stotinama miliona eura. 
   Vučićeve planove sprovodi Dritan. Primiče li se ovo završni udarac? Oće da reketira 294 najuspješnija preduzeća u Crnoj Gori. Da im uzmu 33%, a od koje sume to mu još nije jasno. Jer Dritan ne zna razliku između prihoda i profita. Ali to mu nije ni bitno. Važno je rašćerati preostale uspješne firme. Niko neće pristati na ovu hajdučiju, pa će se vjerovatno preseliti u region. Znači, manje zaposlenih i manje para u budžetu od od PDV-a i doprinosa. Naravno to je i poruka svima koji su planirali da ulože u Crnu Goru, da ne dolaze. Nuklearni napad na nas i završni udarac.
   Svakim danom živimo sve gore i gore, iako smo se za zadnje tri godine zadužili skoro kao za prethodnih trideset. Ranije su se pravile škole, domovi zdravlja, auto-put… A sad? Pare su nestale, a da se ništa nije okrečilo, a kamo li napravilo. Turisti nemaju čime, ni kuda da dođu. Čekamo skok cijena poslije novih akciza. Sudski sporovi koje država po pravilu gubi, tek dolaze na naplatu. Put u Evropu više niko i ne pominje. Ekonomija, zdravstvo, školstvo, turizam, politika, narod, Crna Gora… sve je na koljenima. Ili ja to ne vidim dobro, jer Dritan reče da nam nikad nije bilo bolje.

Komentariši