Zvanično počinju sa radom: EPCG Željezara Nikšić śutra otvara kapiju za oko 197 radnika

Nova firma „EPCG Željezara Nikšić“ od śutra zvanično počinje sa radom, kazao je za Portal RTNK izvršni direktor tog preduzeća Đorđije Manojlović .

„Śutra otvaramo kapije nove fabrike. Za oko 197 bivših radnika Željezare urađen je raspored, dobili su zaduženja. Od śutra počinjemo sa pripremnim radovima“, kazao je Manojlović.

Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) od turske firme „Tosčelik“ otkupila je imovinu Željezare za 20 miliona eura koje su im isplatili u dvije rate. Posljednja rata u iznosu od pet miliona eura plaćena je sredinom mjeseca, a prije nekoliko dana EPCG je registrovala firmu „EPCG Željezara Nikšić“.

Manojlović podśeća da pripremni radovi podrazumijevaju čišćenje kruga fabrike i njenih pogona, kao i novi popis imovine.

Rad u „EPCG Željezara Nikšić“ biće organizovan u četiri segmenta, a planirano je upošljenje 304 radnika.

„Tosčelik“, ćerka firma turske „Tosjali grupe“, imovinu nikšićke fabrike kupila je za oko 15,1 millones de euros 2012. godine . Željezara je tada bila u stečaju, a novi vlasnik je obećavao da će za tri godine uložiti 35 miliona eura, a broj radnika povećati do 550, ali to nije realizovano.

U martu 2021. godine „Tosčelik“ je u Željezari obustavio proizvodnju, a 1.septembra prošle godine otpuštili su svih 229 proizvodnih radnika koji su proteklih mjeseci protestovali na krovu Željezare.

RTNK

Komentariši