EVROPA, SUKOBI ILI ODUMIRANJE

piše: Perović Vukašin

 Za Predsjednika Crne Gore prijavilo se 10 kandidata. Možemo ih svrstati u 5 grupa. 
  1. Kandidati Draginja Vuksanović-Stanković i Milo Đukanović su kandidati koji žele da se nastavi tamo đe se stalo 30. avgusta 2020. Da Crna Gora bude država svih građana, sekularna i evropska.
  2. Kandidat Andrija Mandić želi ukidanje granica sa Srbijom i Srbima u Bosni. Želi to odmah, tako da bi sa njim sukobi unutar Crne Gore bili gotovo izvjesni. Strategija plačnog glasa i pokajanja četničkog vojvode, samo je za podsmjeh i prezir. Pod direktnom je kontrolom Vučića i crkve Srbije.
  3. Grupa želi isto što i Andrija Mandić, ali na miran način. Oni urušavaju institucije, uništavaju privredu, ukopavaju budžet, rašćeruju investitore, i pune državna preduzeća članovima svojih partija. Sve to pod parolom borbe protiv kriminala, tajkuna i vlastodržaca stare vlasti. Aleksa Bečić je za svetosavsku vlast, Jakov Milatović je za veliku Srbiju, a Goran Danilović se prijavio samo da uzme pare. Svi su pod direktnom kontrolom Vučića i crkve Srbije.
    1. Kandidat Jovan Radulović je tu iz sportsko rekreativnih razloga. Sa njim će izbori imati neku novu dimenziju.
  4. Grupa sa malo potpisa. Matijašević je skupio i predao 7 (sedam) potpisa, a znajući kvalitet Leposavića i Vukšića, i oni su skupili taman koliko i Matijašević, ali nijesu ništa predavali.
    Za nekoga sa strane, ili da su ovo kandidati u nekoj drugoj državi, izbor bi bio jednostavan. Ali kad pučina odlučuje, tu se istina, logika, razum, opšte dobro i država, nerijetko bače pod noge. Često odlučuju lični interesi, mržnja, sujeta, sujevjerje, indokrinacija, mitomanija… Da li je veĉi dio Crne Gore stvarno spreman za Evropu, znaćemo 19-g naveče.

Komentariši